Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

Σοκολατένια μελομακάρονα με λίγες θερμίδες


Τα μελομακάρονα με σοκολάτα είναι μία μοναδική χριστουγεννιάτικη γεύση-μαγεία που συνδυάζει τη παράδοση με την ιδιαίτερη και αγαπημένη γεύση της σοκολάτας. Και επί πλέον η συνταγή αυτή φροντίζει και τη σιλουέτα μας, αφού το γλυκό αποτέλεσμα είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες. Α.Χ.











Υλικά:
  • 2 φλιτζάνια λάδι
  • 3/4 του φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κιλό αλεύρι
  • ¼ του φλιτζανιού κονιάκ
  • 2 κ.σ baking powder ήμαγειρική σόδα
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού

  • Υλικά για το σιρόπι
  • 2 φλιτζάνια μέλι
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη

  • Για την επικάλυψη500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
  • Κανέλα και γαρύφαλλο

Εκτέλεση:


  • 1
    Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το χυμό του πορτοκαλιού, την σόδα, το κονιάκ, τα μπαχαρικά, ένα κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι μέσα σε ένα δοχείο και ανακατεύουμε πολύ καλά
  • 2
    Αφού γίνει ένα συμπαγές μείγμα πλάθουμε σε μικρά μεγέθη τα μελομακάρονα και τα ψήνουμε στους 180 °C
  • 3
    Τα τοποθετούμε σε μια βαθιά πιατέλα και προσθέτουμε από πάνω το σιρόπι
  • 4
    Για το σιρόπι ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε το μείγμα για περίπου λεπτά
  • 5
    Λιώσε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Βούτηξε με προσοχή ένα, ένα να καλυφθεί καλά και άφησε σε λαδόκολλα
  • 6
    Πασπάλισε πριν κρυώσει η σοκολάτα με καρύδι και άφησε τη σοκολάτα να σφίξει
  • Πηγή: tlife.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...