Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015

Ο Σκρούτζ και το Πνεύμα των Χριστουγέννων


Γράφει η Αργυρώ Χ.

Το A Christmas Carol (Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα) είναι ένα κλασσικό διήγημα του Άγγλου συγγραφέα, Τσάρλς Ντίκενς (1812-1870).

Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Σκρούτζ, ένας άνθρωπος μίζερος και τσιγκούνης, που δεν θέλει να γιορτάζει τα Χριστούγεννα.


Όμως, την Παραμονή των Χριστουγέννων του παρουσιάζονται  το φάντασμα του πρώην συνεταίρου του, Μάρλεϋ, ο οποίος εξ αιτίας του Σκρούτζ είχε βρεθεί στη φυλακή. Το Πνεύμα των Χριστουγέννων του Παρελθόντος, που του θυμίζει τις χαρές και τα λάθη που έπραξε. Το Πνεύμα των Χριστουγέννων του Παρόντος, που του δείχνει τη μίζερη κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Και τέλος την εμφάνισή του κάνει το Πνεύμα των Χριστουγέννων του Μέλλοντος, που του αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι στο μέλλον το θάνατό του.

Οι αποκαλύψεις αυτές κλονίζουν τον κατατρομαγμένο Σκρόυτζ, και τον κάνουν να αποφασίσει να αλλάξει τρόπο και στάση ζωής.

Στη συνέχεια  θα δούμε την μεταφορά της ιστορίας τόσο  στον κινηματογράφο, όσο και σε κινούμενα σχέδια. Α.Χ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...