Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικα Γεμιστά Μπισκότα

Τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα που θα παρουσιάζουμε σήμερα έχουν γεύση και άρωμα Ιταλίας. Είναι μπισκότα με γέμιση από αποξηραμένα σύκα. Ονομάζονται buccellati και αποτελούν μέρος της χριστουγεννιάτικης ιταλικής παράδοσης. Α.Χ.







ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
300 – 350 γραμμάρια αλεύρι Ζέας Ολικής
100 ml ελαιόλαδο
100 ml χυμό πορτοκάλι
100 ml συμπυκνωμένο χυμό σταφυλιού ή αραιωμένο πετιμέζι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
Για τη γέμιση:
300 gr αποξηραμένα σύκα
150 ml χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε με τη γέμιση. Ψιλοκόβουμε τα σύκα και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τα αφήνουμε καμιά ώρα ώστε να τον απορροφήσουν. Κατόπιν μεταφέρουμε το μείγμα στον επεξεργαστή τροφών, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αλέθουμε καλά.
Προχωράμε με τη ζύμη. Σε ένα μπολ ανάδευσης ρίχνουμε τα υγρά και το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ομογενοποιούμε τα στερεά και τα προσθέτουμε. Πλάθουμε απαλά μέχρι η ζύμη να μη κολλάει στα χέρια μας (εικ 1). 
Στη συνέχεια την τυλίγουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο. την βγάζουμε και με ένα πλάστη την ανοίγουμε όσο μπορούμε περισσότερο (εικ 2). 
Δημιουργούμε με ένα μαχαίρι λωρίδες (εικ) πάνω στις οποίες τοποθετούμε σα γραμμή τη γέμιση (εικ 3). 
Ξεκινώντας από την άκρη της λωρίδας διπλώνουμε την ζύμη με σκοπό να καλυφθεί η γέμιση (εικ 4). 
Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι από το μπαστουνάκι που σχηματίσαμε και το τυλίγουμε κυκλικά (εικ 5) 
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να μας τελειώσει η ζύμη και η γέμιση (εικ 6). 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 170 οC. Και αυτό ήταν, τα αφήνουμε να κρυώσουν και είμαστε έτοιμοι για τις γιορτές!

Πηγή: neanikon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...