Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χριστουγεννιάτικα Γεμιστά Μπισκότα

Τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα που θα παρουσιάζουμε σήμερα έχουν γεύση και άρωμα Ιταλίας. Είναι μπισκότα με γέμιση από αποξηραμένα σύκα. Ονομάζονται buccellati και αποτελούν μέρος της χριστουγεννιάτικης ιταλικής παράδοσης. Α.Χ.







ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
300 – 350 γραμμάρια αλεύρι Ζέας Ολικής
100 ml ελαιόλαδο
100 ml χυμό πορτοκάλι
100 ml συμπυκνωμένο χυμό σταφυλιού ή αραιωμένο πετιμέζι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
Για τη γέμιση:
300 gr αποξηραμένα σύκα
150 ml χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε με τη γέμιση. Ψιλοκόβουμε τα σύκα και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τα αφήνουμε καμιά ώρα ώστε να τον απορροφήσουν. Κατόπιν μεταφέρουμε το μείγμα στον επεξεργαστή τροφών, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αλέθουμε καλά.
Προχωράμε με τη ζύμη. Σε ένα μπολ ανάδευσης ρίχνουμε τα υγρά και το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ομογενοποιούμε τα στερεά και τα προσθέτουμε. Πλάθουμε απαλά μέχρι η ζύμη να μη κολλάει στα χέρια μας (εικ 1). 
Στη συνέχεια την τυλίγουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο. την βγάζουμε και με ένα πλάστη την ανοίγουμε όσο μπορούμε περισσότερο (εικ 2). 
Δημιουργούμε με ένα μαχαίρι λωρίδες (εικ) πάνω στις οποίες τοποθετούμε σα γραμμή τη γέμιση (εικ 3). 
Ξεκινώντας από την άκρη της λωρίδας διπλώνουμε την ζύμη με σκοπό να καλυφθεί η γέμιση (εικ 4). 
Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι από το μπαστουνάκι που σχηματίσαμε και το τυλίγουμε κυκλικά (εικ 5) 
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να μας τελειώσει η ζύμη και η γέμιση (εικ 6). 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 170 οC. Και αυτό ήταν, τα αφήνουμε να κρυώσουν και είμαστε έτοιμοι για τις γιορτές!

Πηγή: neanikon.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χριστουγεννιάτικα Μοτίβα(σταυροβελονιά)

Χριστουγεννιάτικα μοτίβα σε σταυροβελονιά για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του χώρου μας. Το κέντημα, λοιπόν, πάει και με το πνεύμα των Χριστουγέννων, αφού βοηθάει στη δημιουργία της χριστουγεννιάτικης  γωνιάς των ονείρων μας

Το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Τι κρύο που έκανε! Έπεφτε χιόνι και κόντευε να νυχτώσει. ‘Ήταν η τελευταία βραδιά του χρόνου, η παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Μέσα σ’ εκείνο το κρύο και σ’ εκείνο το σκοτάδι, ένα φτωχό κοριτσάκι περπατούσε στο δρόμο, χωρίς να φοράει τίποτα στο κεφάλι του, ούτε στα πόδια του.

Καρυοθραύστης, το Βαλς των Λουλουδιών

Ο Καρυοθραύστης είναι μπαλέτο σε δύο πράξεις,του Τσαϊκόφσκι, το οποίο είναι συνδεδεμένο με τη Μαγεία και το Όνειρο των Χριστουγέννων. Από τη μαγική αυτή χριστουγεννιάτικη ιστορία  θα δούμε το Βαλς των Λουλουδιών τόσο από τα μπαλέτα του Θεάτρου Μπολσόι, όσο και από τα μπαλέτα της Μόσχας στον πάγο. Α.Χ.