Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

spice it! χριστουγεννιάτικο άρωμα για το σπίτι

Φτιάξτε ένα χειροποίητο αρωματικό χώρου με βάση τη κανέλα και  το γαρύφαλλο, για να αρωματίσετε   το σπίτι σας, με  τις υπέροχες  μυρωδιές που αναδύουν αυτά τα μπαχαρικά., και να το γεμίσετε  με  άρωμα από τη Μαγεία των Χριστουγέννων! Α.Χ.





Spice it!· Σε ένα γυάλινο, κατά προτίμηση, μπουκάλι για σπρέυ χωριτικότητας 200ml, αναμιγνύουμε:

~60 ml βότκα
~1 ξύλο κανέλας σε μικρά κομμάτια
~8 καρφιά γαρίφαλο
~1 μοσχοκάρυδο
~1/2 κάψα βανίλιας, σχισμένη στα δύο
~3 δάκρυα μαστίχας

· Αφήνουμε το μίγμα για 15 μέρες ανακινώντας το συχνά, για να εκχυλιστούν τα μπαχαρικά και να αναμιχθούν τα αρώματα. Το χρώμα θα γίνει καφετουλί.
· Περνάμε τα μίγμα από λεπτή σίτα για να αφαιρέσουμε τα μπαχαρικά και προσθέτουμε στο αρωματικό μίγμα
~20 σταγόνες αιθέριο έλαιο μανταρίνι
· Αφήνουμε το μίγμα για 3 ημέρες ακόμη για να ενοποιηθούν τα αρώματα.
· Τέλος, γεμίζουμε το μπουκάλι με αποσταγμένο νερό και το άρωμα είναι έτοιμο! Ψεκάζουμε και αρωματίζουμε το σπίτι ενώ ταυτόχρονα καθαρίζουμε την ατμόσφαιρα γιατί όλα τα παραπάνω αιθέρια είναι αντιβακτηριακά.
· Αν θέλουμε να αποφύγουμε το καφετουλί χρώμα ή αν βιαζόμαστε, διαλύουμε στη βότκα 15 σταγόνες από τα αντίστοιχα αιθέρια έλαια των παραπάνω μπαχαρικών και το αιθέριο μανταρίνι μαζί.
· Υποκύπτουμε στον πειρασμό και χρησιμοποιούμε το άρωμα ως eau de toilette!

Πηγή: aromacooking.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χριστουγεννιάτικα Μοτίβα(σταυροβελονιά)

Χριστουγεννιάτικα μοτίβα σε σταυροβελονιά για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του χώρου μας. Το κέντημα, λοιπόν, πάει και με το πνεύμα των Χριστουγέννων, αφού βοηθάει στη δημιουργία της χριστουγεννιάτικης  γωνιάς των ονείρων μας

Το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Τι κρύο που έκανε! Έπεφτε χιόνι και κόντευε να νυχτώσει. ‘Ήταν η τελευταία βραδιά του χρόνου, η παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Μέσα σ’ εκείνο το κρύο και σ’ εκείνο το σκοτάδι, ένα φτωχό κοριτσάκι περπατούσε στο δρόμο, χωρίς να φοράει τίποτα στο κεφάλι του, ούτε στα πόδια του.

Καρυοθραύστης, το Βαλς των Λουλουδιών

Ο Καρυοθραύστης είναι μπαλέτο σε δύο πράξεις,του Τσαϊκόφσκι, το οποίο είναι συνδεδεμένο με τη Μαγεία και το Όνειρο των Χριστουγέννων. Από τη μαγική αυτή χριστουγεννιάτικη ιστορία  θα δούμε το Βαλς των Λουλουδιών τόσο από τα μπαλέτα του Θεάτρου Μπολσόι, όσο και από τα μπαλέτα της Μόσχας στον πάγο. Α.Χ.