Τα χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια με κανέλα και γαρύφαλλο μπορείτε να τα απολαύσετε, συμπληρώνοντας , έτσι, τη γεύση- μαγεία των Χριστουγέννων, μαζί με το ποτό Eggnog, το οποίο θεωρείται ως το κατ' εξοχήν, χριστουγεννιάτικο ποτό. Περιέχει γάλα, κρέμα γάλακτος αυγά, αρώματα βανίλιας και κανέλας και, φυσικά, αλκοόλ. Είναι δε γευστικότατο!
Σύμφωνα με τους ειδικούς δεν είναι πολύ γνωστό στη Χώρα μας, αφού η προέλευση του είναι από τη μεσαιωνική Αγγλία, αλλά έχει περάσει και στις χριστουγεννιάτικες παραδόσεις Καναδών και Αμερικανών
Η παρασκευή του είναι πολύ εύκολη, και βέβαια μπορείτε να το απολαμβάνετε και εκτός της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.Α.Χ.
Πηγή: madameginger.com
Σύμφωνα με τους ειδικούς δεν είναι πολύ γνωστό στη Χώρα μας, αφού η προέλευση του είναι από τη μεσαιωνική Αγγλία, αλλά έχει περάσει και στις χριστουγεννιάτικες παραδόσεις Καναδών και Αμερικανών
Η παρασκευή του είναι πολύ εύκολη, και βέβαια μπορείτε να το απολαμβάνετε και εκτός της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.Α.Χ.
Eggnog, το ποτό των Χριστουγέννων!
Μερίδες: 4-5 ποτά, Χρόνος Προετοιμασίας: 20′
Υλικά
- 500 ml πλήρες φρέσκο γάλα
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 2 ξύλα κανέλας
- 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
- 3 κρόκους & 3 ασπράδια αυγών
- 80 γρ. ζάχαρη
- 120 ml bourbon ή κονιάκ
- 2 βανίλιες
Εκτέλεση
1) Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τις βανίλιες, τα ξύλα κανέλας και το μοσχοκάρυδο και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Λίγο πριν βράσει το κατεβάζουμε.
2) Παράλληλα έχουμε χτυπήσει σε ένα μπολ τους κρόκους και τη ζάχαρη. Συνεχίζοντας να χτυπάμε με σύρμα, ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα του γάλακτος στο μπολ. Με αυτόν τον τρόπο παστεριώνουμε τα αυγά και είναι ασφαλή προς κατανάλωση.
3) Προσθέτουμε στο μείγμα το αλκοόλ και ανακατεύουμε.
4) Αφήνουμε το Eggnog να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
5) Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο Eggnog και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
Πηγή: madameginger.com
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου