Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Eggnog, το ποτό των Χριστουγέννων!

Τα χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια με κανέλα και γαρύφαλλο μπορείτε να τα απολαύσετε, συμπληρώνοντας , έτσι, τη γεύση- μαγεία των Χριστουγέννων, μαζί με το ποτό Eggnog, το οποίο θεωρείται ως το κατ' εξοχήν, χριστουγεννιάτικο ποτό. Περιέχει γάλα, κρέμα γάλακτος αυγά, αρώματα βανίλιας και κανέλας και, φυσικά,  αλκοόλ. Είναι δε γευστικότατο!
Σύμφωνα με τους ειδικούς δεν είναι πολύ γνωστό στη Χώρα μας, αφού η προέλευση του είναι από τη μεσαιωνική Αγγλία, αλλά έχει περάσει και στις χριστουγεννιάτικες παραδόσεις Καναδών και Αμερικανών
 Η παρασκευή του είναι πολύ εύκολη, και βέβαια μπορείτε να το απολαμβάνετε και εκτός της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.Α.Χ.

Eggnog, το ποτό των Χριστουγέννων!

Μερίδες: 4-5 ποτά, Χρόνος Προετοιμασίας: 20′

Υλικά
  • 500 ml πλήρες φρέσκο γάλα 
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 3 κρόκους & 3 ασπράδια αυγών
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 120 ml bourbon ή κονιάκ
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση
1) Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τις βανίλιες, τα ξύλα κανέλας και το μοσχοκάρυδο και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Λίγο πριν βράσει το κατεβάζουμε.
2) Παράλληλα έχουμε χτυπήσει σε ένα μπολ τους κρόκους και τη ζάχαρη. Συνεχίζοντας να χτυπάμε με σύρμα, ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα του γάλακτος στο μπολ. Με αυτόν τον τρόπο παστεριώνουμε τα αυγά και είναι ασφαλή προς κατανάλωση.
3) Προσθέτουμε στο μείγμα το αλκοόλ και ανακατεύουμε.
4) Αφήνουμε το Eggnog να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
5) Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο Eggnog και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

Πηγή: madameginger.com


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χριστουγεννιάτικα Μοτίβα(σταυροβελονιά)

Χριστουγεννιάτικα μοτίβα σε σταυροβελονιά για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του χώρου μας. Το κέντημα, λοιπόν, πάει και με το πνεύμα των Χριστουγέννων, αφού βοηθάει στη δημιουργία της χριστουγεννιάτικης  γωνιάς των ονείρων μας

Το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Τι κρύο που έκανε! Έπεφτε χιόνι και κόντευε να νυχτώσει. ‘Ήταν η τελευταία βραδιά του χρόνου, η παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Μέσα σ’ εκείνο το κρύο και σ’ εκείνο το σκοτάδι, ένα φτωχό κοριτσάκι περπατούσε στο δρόμο, χωρίς να φοράει τίποτα στο κεφάλι του, ούτε στα πόδια του.

Καρυοθραύστης, το Βαλς των Λουλουδιών

Ο Καρυοθραύστης είναι μπαλέτο σε δύο πράξεις,του Τσαϊκόφσκι, το οποίο είναι συνδεδεμένο με τη Μαγεία και το Όνειρο των Χριστουγέννων. Από τη μαγική αυτή χριστουγεννιάτικη ιστορία  θα δούμε το Βαλς των Λουλουδιών τόσο από τα μπαλέτα του Θεάτρου Μπολσόι, όσο και από τα μπαλέτα της Μόσχας στον πάγο. Α.Χ.