Όσοι νηστεύουν δεν χρειάζεται να περιμένουν μέχρι τα Χριστούγεννα για να γευτούν ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά των εορτών. Ο λόγος είναι για τους κουραμπιέδες, οι οποίοι όταν γίνονται με λάδι είναι νηστίσιμοι. Η συνταγή που θα δούμε είναι: Νηστίσιμοι κουραμπιέδες λαδιού. Α.Χ.
Υλικά:
3/4 κούπας λάδι (1/2 κούπα ηλιέλεαιο + 1/4 κούπας ελαιόλαδο)
2 κ. σ. άχνη ζάχαρη
1 κ. σ. μπράντυ
1 βανίλια
2 κ. σ. χυμό πορτοκαλιού
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
80 γρ. αμύγδαλο ψημένο και χοντροκομμένο (όχι ασπρισμένο)
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς σε πάνω κάτω αντιστάσεις.
Μέσα σε ένα μπωλ βάζουμε τα υγρά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και ανακατεύουμε με σύρμα ή με το χέρι μας.
Προσθέτουμε λίγο αλεύρι, ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα αμύγδαλα και το υπόλοιπο αλεύρι λίγο-λίγο, μέχρι να έχουμε μια ζύμη απαλή που να πλάθεται.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα πατικώνουμε απάλά, κάνοντας μια γουβίτσα στο κέντρο.
Τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε για 20 λεπτά. Μόλις βγουν από το φούρνο, αφήνουμε να περάσουν 5 λεπτά και αχνίζουμε. αν βγάλουν λάδι στη ζάχαρη(πολύ πιθανό), ξανα- αχνίζουμε την επόμενη μέρα.
Tip: ανάλογα τις καιρικές συνθήκες, την υγρασία κλπ, μπορεί να πάρει λιγότερο ή περισσότερο αλεύρι.
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.gr
Υλικά:
3/4 κούπας λάδι (1/2 κούπα ηλιέλεαιο + 1/4 κούπας ελαιόλαδο)
2 κ. σ. άχνη ζάχαρη
1 κ. σ. μπράντυ
1 βανίλια
2 κ. σ. χυμό πορτοκαλιού
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
80 γρ. αμύγδαλο ψημένο και χοντροκομμένο (όχι ασπρισμένο)
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς σε πάνω κάτω αντιστάσεις.
Μέσα σε ένα μπωλ βάζουμε τα υγρά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και ανακατεύουμε με σύρμα ή με το χέρι μας.
Προσθέτουμε λίγο αλεύρι, ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα αμύγδαλα και το υπόλοιπο αλεύρι λίγο-λίγο, μέχρι να έχουμε μια ζύμη απαλή που να πλάθεται.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα πατικώνουμε απάλά, κάνοντας μια γουβίτσα στο κέντρο.
Τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε για 20 λεπτά. Μόλις βγουν από το φούρνο, αφήνουμε να περάσουν 5 λεπτά και αχνίζουμε. αν βγάλουν λάδι στη ζάχαρη(πολύ πιθανό), ξανα- αχνίζουμε την επόμενη μέρα.
Tip: ανάλογα τις καιρικές συνθήκες, την υγρασία κλπ, μπορεί να πάρει λιγότερο ή περισσότερο αλεύρι.
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.gr
Συγχαρητήρια! Εξαιρετικοί κουραμπιέδες, τους έκανα σήμερα προκειμένου να κεράσω και στη δουλειά. Εκανα τριπλή δόση, ένα κιλό αλεύρι και η μόνη παρεκτροπή σε σχέση με τη βασική συνταγή που δίνετε ήταν το ξύσμα μισού πορτοκαλιού γιατί φοβήθηκα την πιθανή μυρωδιά του λαδιού. Τους έκανα μικρές μπουκίτσες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚα Κατερίνα, χαίρομαι για την επιτυχία του εγχειρήματος σας, καθώς και για το γεγονός ότι το blog "Η Μαγεία των Χριστουγέννων " συνέβαλε στη χαρά σας. Να είστε καλά και Χρόνια σας Πολλά!!!
Διαγραφή