Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χριστούγεννα στην Παλιά Αθήνα: 10 νοσταλγικές φωτογραφίες

Θα δούμε τη Μαγεία των Χριστουγέννων άλλων εποχών . Τη Μαγεία των Χριστουγέννων στην Αθήνα των δεκαετιών '50, '60 και '70. Θα ακούσουμε τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα σε μία ηχογράφηση του 1927 και θα δούμε επίσης εικόνες της παλιάς Αθήνας (βίντεο). Εποχές διαφορετικές από τη δική μας, αλλά, γεμάτες  τόσο από τη Μαγεία των Χριστουγέννων  όσο και από τη Μαγεία και τη Νοσταλγία που εκπέμπει η ανακάλυψη εικόνων του παρελθόντος. Α.Χ.
(Φωτο: Άγιος Βασίλης έρχεται... στη δεκαετία '50)


Κουραμπιέδες, 80 δρχ. η οκά.

Η Ομόνοια στολισμένη, 1970

Τα μπαλόνια γράφουν ΜΙΝΙΟΝ

Καλώς  ώρισες  ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ

Μετρώντας τις εισπράξεις από τα Κάλαντα


Τροχονόμος στο Σύνταγμα. Χριστούγεννα 1948

Χριστούγεννα 1960

Χριστούγεννα 1960

Οι Τροχονόμοι και τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα δώρα τους.


Κάλαντα Χριστουγέννων, ηχογράφηση 1927


Πηγή εικόνων: in2life.gr και
Πηγή βίντεο: dimrafin.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χριστουγεννιάτικα Μοτίβα(σταυροβελονιά)

Χριστουγεννιάτικα μοτίβα σε σταυροβελονιά για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του χώρου μας. Το κέντημα, λοιπόν, πάει και με το πνεύμα των Χριστουγέννων, αφού βοηθάει στη δημιουργία της χριστουγεννιάτικης  γωνιάς των ονείρων μας

Το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Τι κρύο που έκανε! Έπεφτε χιόνι και κόντευε να νυχτώσει. ‘Ήταν η τελευταία βραδιά του χρόνου, η παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Μέσα σ’ εκείνο το κρύο και σ’ εκείνο το σκοτάδι, ένα φτωχό κοριτσάκι περπατούσε στο δρόμο, χωρίς να φοράει τίποτα στο κεφάλι του, ούτε στα πόδια του.

Καρυοθραύστης, το Βαλς των Λουλουδιών

Ο Καρυοθραύστης είναι μπαλέτο σε δύο πράξεις,του Τσαϊκόφσκι, το οποίο είναι συνδεδεμένο με τη Μαγεία και το Όνειρο των Χριστουγέννων. Από τη μαγική αυτή χριστουγεννιάτικη ιστορία  θα δούμε το Βαλς των Λουλουδιών τόσο από τα μπαλέτα του Θεάτρου Μπολσόι, όσο και από τα μπαλέτα της Μόσχας στον πάγο. Α.Χ.